Kalendar natjecanja Sisačko-Moslavačke Županije

Donosimo Vam nacrt kalendara natjecanja SMŽ za sezonu 2012/2013. Novosti u odnosu na prošlu sezonu su u tome što ćemo uz pojedinačno prvenstvo i kup uvesti i pojedinačno za juniore i juniorke, mix-tandeme i sprint.

Ukoliko imate ikakvih prijedloga, primjedbi, zamjerki itd., molim komentirajte!

Raspored

 • 06., 07.10.2012. (subota, nedjelja) Pojedinačno prvenstvo SMŽ (muški i žene)
  Izvlačenje parova kupa SMŽ (nastup u kupu je obvezan za sve klubove u županiji)
  Raspored odigravanja utakmica kupa biti će objavljen naknadno ali isti mora biti odigran do 26.01.2013.
 • 24., 25.11.2012. (subota i nedjelja) Juniorsko U23 pojedinačno prvenstvo SMŽ (juniori i juniorke)
  – napomena: ukoliko netko od juniora bude izborio nastup na pojedinačnom prvenstvu regije koje se igra u istom terminu te neće moći nastupati na juniorskom županije, omogučiti će mu se nastup na juniorskom prvenstvu županije van termina
 • 05., 06.01.2013. (subota i nedjelja) Prvenstvo SMŽ u disciplini MIX-TANDEM (ŠC Kutina)
 • 16., 17.02.2013. (subota i nedjelja) Prvenstvo SMŽ u disciplini SPRINT

Svi službeni dopisi prema klubovima će biti proslijeđeni na vrijeme!
Cijene nastupnina na natjecanjima će biti objavljeni naknadno.

Kalendar natjecanja SMŽ

7 misli o “Kalendar natjecanja Sisačko-Moslavačke Županije

 1. zdravko Odgovori

  Nekoliko primjedbi:
  1. U nomenklaturi natjecanja ne postoje takva pod nazivom obvezna, bilo ih je u neka prošla vremena(upravo kup), pa mi se to čini kao korak nazad. Naravno da ide raspis sa uvjetima i slobodna prijava. Udruge imaju neovisnost odabira učešća u svim aktivnostima, no naravno postoje i neka načela npr. po plasmanu, časti i sl.
  2.Gdje će to juniori i juniorke izboriti nastup na regiji, ako ne na županiji ? Osim ako opet nije slobodna prijava na regiji, a tada ga nemaju gdje izboriti pa onda više nije niti bitan datum odigravanja prvenstva SMŽ. Možda je bolje da budu svi zajedno bilo kada.
  3. Trenutno vidim samo dva kluba koji mogu igrati mix-tandeme za prvenstvo SMŽ(KK Siscia i KK Jedinstvo, KK Novska nisam siguran ). Čemu ih onda odvlačiti u Kutinu na natjecanje, osim ako se ne računa da će poslije te promocije u istom gradu postojeći klubovi osnivati žensko -muške sastave. Ostale varijacije na istu temu nisu prvenstvo SMŽ, nego npr. otvoreno prvenstvo grada Kutine, Ciglenice isl.
  S poštovanjem !

  • zloco Odgovori

   Zdravko, odavno nisam pročitao toliko zlobe u tako malo teksta…očito ti je jako žao “prošlih” vremena kada ih se tako rado sjećaš…pođimo redom! Za sva takmičenja idu slobodne prijave i po propozicijama HKS-a , ali zar ne bi bilo normalno da svi klubovi nastupe u kupu? Ako netko, u ovom slučaju novo županijsko vodstvo pokušava dignuti sa poda kuglanje u županiji pa tako i u Sisku (najmlađi kuglač vam ima preko 50 godina) zar ne bi bilo normalno da prihvatite ruku suradnje?
   Juniorsko prvenstvo? Pa kada je održano županijsko juniorsko prvenstvo? Zar taj pokušaj ne vrijedi podršku? Vama nije bitan datum održavanja jer nemate koga poslati na to prvenstvo. Dajte manje filozofirajte i pokušajte dogodine složiti bar jednu ekipu jer će juniorsko prvenstvo od sada biti redovito u programu ŠŽKS SM županije. Mix tandem ? Ne brinite za to prvenstvo, ovaj pokušaj već sada ima dovoljno pristalica da će se bez problema održati, u Kutini, Novskoj ili možda Sisku ali vjerujte da neće ni jedan nastup koštati 200 kuna kao do sada. Zar vam i ova stranica nije dokaz da se nešto počelo mijenjati, pustite “prošla vremena” i pokušajte sa nama “mladima” kuglanje učiniti privlačnim i atraktivnim sportom! Srdačan pozdrav iz Novske !

 2. zdravko Odgovori

  Kada odlučite glumiti nečijeg advokata onda morate bar naučiti s razumijevanjem pročitati ono što je napisano kako bi replika imala suvislost. Vaše temeljno nepoznavanje športa kojim se bavite mogu pripisati jedino Vašem dobu i naravno, polemizirajmo, ne količinom teksta, nego argumentima. Tvrdnje koje iznosite u gornjem tekstu vjerojatni su plod šumova u eteru.

 3. Slavonac20 Odgovori

  svaka promjena u odnosu na prijašnje stanje je promjena na bolje, jer je sve do sada bilo na rubu regularnosti (npr. pojedinačno prvenstvo županije gdje su dva nastupa igrana u razmaku od čak 5 dana). i da je tako ostalo, za koju godinu bi svaki kuglački klub u našoj županiji trebao imati nekog šeika za vlasnika, pa da financira sva ta pojedinačna i ekipna natjecanja na razini naše županije. ove promjene potiču razvoj kuglanja kao sporta, a luko i goran su sposobni ljudi sa voljom za rad, i zato je bolje da im kleknu i poljube cipelu svi koji su imali svoje prste u prijašnjim djelovanjima saveza.

 4. Luko Del Ponte Odgovori

  Pozdrav,
  evo i da ja odgovorim g. Zdravku:

  1. Niste u pravu, postoje obvezna natjecanja, do sada je to bilo samo ligaško natjecanje, od sada je i kup natjecanje, vjerujte ovo nije slučaj samo u SMŽ nego i ostale regije to provode. A postoji i slobodna prijava (turniri, pojedinačno, sprint, tandem…). Ne vidim svrhu postojanja kluba koji se ne natječe.
  2. Ovdje ste djelomično u pravu. Ovo što smo mi planirali (juniorsko) bilo bi dodatno natjecanje koje nije kvalifikacijsko za regiju.
  3. Također, djelomično u pravu . Ovo za mix-tandem stoji, biti će prepravljeno u tandem. Zašto ne u Kutini? Ovo nije nikakvo kvalifikacijsko natjecanje (Regija Sjever ne organizira prvenstvo u tandemu), stoga ne vidim razlog protiv odigravanja u Kutini. I zašto ne bi bilo prvenstvo županije? Ne razumijem! Ako nema kvalifikacijsku vrijednost ne znači da ga ne moramo održati, dapače. Uostalom ako je organizator ŠŽSSMŽ, onda je to Prvenstvo SMŽ u disciplini tandem.
  Kao što ste i vidjeli na početku objave, ovo je nacrt kalendara te je sklon promjenama. Svaku razumnu primjedbu uvažavamo, kao što vidite i sami.

  Luko Del Ponte

 5. zdravko Odgovori

  “Ukoliko imate ikakvih prijedloga, primjedbi, zamjerki itd., molim komentirajte!”
  Oglasio sam se samo zato što sam pročitao gornji navod, a i dio sam ove sredine, participiram u pravima i obvezama i ne vidim ništa loše ako imam primjedbi. Vaš odgovor smatram izrazom pristojnosti, nije mi bio nužan ali očekujem da ga p r o č i t a i zloco, iako ste mu to već objasnili,ako se može…..
  Naime, čak ni liga prvaka nije obvezno natjecanje kao naravno, niti jedna liga.Pravo učešća ostvaruješ plasmanom i/ili p o t v r d o m svoga interesa na temelju javnog raspisa.
  Organizator natjecanja na državnoj razini je HKS, a suorganizatori zu ŽKS i ZKS i ingerencije su jako dobro opisane. U koliko je IO ili NK HKS (organizator) donijela odluku o obvezatnosti nastupa svih klubova u kupu, ja se ispričavam jer tu odluku nisam vidio i dovoljno bi mi bilo upoznati se s njom. To, kako se isto natjecanje organizira u drugim sredinama baš me previše i ne interesira, iako i Vi malo spominjete regiju,malo SMŽ pa mi baš i nije sve jasno….
  Kako ja vidim svrhu kluba koji se ne natječe apsolutno je nebitno. Klub ima odgovorne osobe koju kreiraju politiku kluba.
  Što se tiče juniorskog natjecanja valjda su dileme razjašnjene. Samo sam komentirao napisano. Puno,djelomično ili neko drugo pravo meni ne znači ništa, ako komentiramo kalendar.
  Moje primjedbe su bile vezane za mix tandem. Zašto ih sada vežete uz nastup tandema?

  Športski pozdrav!

  • Luko Del Ponte Odgovori

   “…U koliko je IO ili NK HKS (organizator) donijela odluku o obvezatnosti nastupa svih klubova u kupu,…”
   Jednako tako tu odluku može donijeti i IO ŠŽKSSMŽ, ali, trenutno nam to, kao ni klubovima, nije u interesu. HKS je odluku o obveznosti, kao i propozicije itd., ostavio na mašti NK u regijama i ŽKS, tako da zapravo, svatko može krojiti pravila kako mu odgovara. Po meni, suludo (možda i ne što se tiće obveznosti sudjelovanja, ali propozicije…).
   Ne vidim ništa loše u komentarima, pogotovo ako su konstruktivni. Znate i sami da se problemi riješavaju komunikacijom, a to je i svrha ovih stranica (uz one očite). Da to ne želimo (komunikaciju na stranicama) onda niti nebiste mogli ostaviti komentare. Ali mislim da to nikome nije u interesu!
   Pozdrav!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.