kk_belina

Ekipa 2012.
Gore s lijeva na desno: Zoran Potočki, Matija Barišić, Ivica Cink, Vinko Klarić i Darko Jurić
Dolje s lijeva na desno: Dubravko Semenjuk, Zvonko Fijačko, Vjekoslav Jurić i Zoran Mađar

Kuglački klub „BELINA-NOVSKA“ iz Novske, osnovan je dana 04. veljače 2009. godine u prostorijama gradske kuglane u Novskoj. Domaćini smo na gradskoj kuglani u Novskoj, Radnička ulica 3.
Zanimljivo je napomenuti na koji način je klub osnovan. Naime, Udruga branitelja i invalida Hrvatskih željeznica – podružnica Novska iz svojih sredstava plaćala je članovima Udruge rekreaciju u gradskoj kuglani u Novskoj. Nakon dolaska 10 do 20 članova svake srijede na kuglanje nekoliko mjeseci, iskristalizirali su se oni koji su zavoljeli kuglanje (bivši sportaši) i koji su redovito dolazili u kuglanu (7 članova). Oko Božića 2008. godine u jednom kafiću poslije rekreacije pao je dogovor da se krene sa osnivanjem kluba. Pošto nas je bilo premalo za klub, krenuli smo u pronalaženje bivših sportaša koji bi se htjeli baviti ovim sportom i nakon pronalaženja dva člana koji nisu željezničari – članovi Udruge, nastao je klub kojima mogu biti zavidni svi klubovi kako na području grada Novske tako i na području Sisačko-moslavačke županije jer u klubu vlada jedinstvo, razumijevanje i svi dišu “ko jedan“ a što se vidi po rezultatima. Klub je svake sezone sve bolji u kuglačkim natjecanjima.  Cilj kluba je za dvije do tri godine sa eventualno jednim pojačanjem ući u viši rang natjecanja (2 HKLS).

Natjecateljski dio:

  • U prvoj sezoni 2009/10. godine klub je osvojio 11. mjesto sa osvojenih 14 bodova u 22 kola.
  • U sezoni 2010/11., klub osvaja izvrsno 4. mjesto sa osvojenih 18 bodova iz 18 kola.
  • U sezoni 2011/2012. klub zauzima solidno 5. mjesto sa osvojenih 20 bodova iz 18 kola.

Najveći uspjeh:

  • 1. mjesto u KUP-u u sisačko-moslavačkoj županiji u sezoni 2011/12. (pobjede protiv drugoligaša: KK „Slavonija“ Novska, KK „Zanatlija“ Sisak i KK „Ciglenica“ Ciglenica)