Propozicije za odigravanje kupa Sisačko-Moslavačke Županije

  • Kategorija objave:Vijesti

Propozicije

Propozicije ovog natjecanja sukladne su propozijama ekipnog prvenstva (1. i 2. lige) u stavkama koje se tiću opčih odredbi, organizacije natjecanja i odigravanja utakmica. Prijava je slobodna a pravo sudjelovanja imaju svi (muški) registrirani klubovi s područja Sisačko-Moslavačke županije.
Klubovi mogu sudjelovati samo s jednom ekipom.
Pravo nastupa imaju svi registrirani igrači s obavljenim športskim liječnićkim pregledom koji nije stariji od šest (6) mjeseci. Dvojno registrirani igrači mogu igrati samo za prvoregistrirani klub. Klubovi za kup moraju prijaviti istu kuglanu koju su prijavili i za ligaško natjecanje. Za nastavak takmičenja pobjednika kupa SM županije u regiji sjever obavezne su kuglane sa pločama.
U završnicu Kupa Regije Sjever plasirat će se 1 muški klub, odnosno pobjednik kupa SMŽ.
Domaćin je uvijek nižerangirana ekipa. U slučaju susreta ekipa iz istog ranga ekipnog natjecanja domaćin je prvoizvučena ekipa.
Odigrava se samo jedna (1) utakmica od početka do kraja . Pobjednik ide u sljedeće kolo dok poraženi završava natjecanje. Kod rezultata 4:4 pobjednik je ekipa s više osvojenih setova. Kod rezultata 4:4 i 12:12 pobjednika odlučuje razigravanje (sudden victory) igrača zadnjeg bloka utakmice u kojem svaki igrač odigrava 3 hica u pune. U slučaju neparnog broja prijavljenih klubova jedan klub biti će slobodan unaprijed odredenim ždrijebom.

Troškovi

Nema kotizacije za ovo natjecanje.
Troškove objekta i sudaca snosi ekipa domačina. Zapisnike utakmica domačin dostavlja tajniku ŠŽKS SM županije.
Žalbena pristojba iznosi 200,00 kuna i uplačuje se na žiro racun ŠŽKS SM županije-a u roku od četrdesetosam (48) sati od odigravanja te se kopija uplatnice dostavlja uz žalbu. Žalbe za koje nije plačena žalbena taksa neće se razmatrati. U slučaju odustajanja od natjecanja biti će određena mandatna kazna u visini mandatne kazne odustanka od ligaškog natjecanja za taj klub.

Dodatak

U slučaju bilo kakvih sporova koji nisu obuhvaćeni ovim propozicijama rješenje će donijeti Izvršni odbor ŠŽKS SM županije, vođeni športskim duhom, pravilima NBC-a i pravilima kuglanja HKS-a.

Propozicije kup SMŽ 2012